Kom en juich mee! Allereerste Buitengewoon G-voetbaltoernooi bij SC Amelandia

HOLLUM – Op zaterdag 22 juni van 11:30 tot 17:00 vindt het allereerste Buitengewoon G-voetbaltoernooi plaats bij SC Amelandia op het sportpark in Hollum. Dit evenement, georganiseerd door de Amelandse Voetbalschool (AVS) in samenwerking met de werkgroep Buitengewoon, biedt voetballers met een beperking de kans om een ’thuiswedstrijd’ te spelen op hun eigen eiland.

De Amelandse Voetbalschool heeft als missie om voor alle doelgroepen en leeftijden voetbalactiviteiten te organiseren. Van Walking Football voor ouderen tot voetbalkampen in samenwerking met SC Cambuur, AVS zet zich in voor de gemeenschap. Het idee voor het G-voetbaltoernooi ontstond tijdens de SC Cambuur voetbalkampen, waar een team van Brownies en Downies te gast was om te helpen bij de catering. Na gesprekken met de werkgroep Buitengewoon werd duidelijk dat dit evenement er moest komen. Wekenlang zijn er voorbereidingen getroffen en zijn er sponsoren en partners gezocht om er een onvergetelijke dag van te kunnen maken. En dit is gelukt!

De grote dag

Op zaterdag 22 juni zullen ongeveer 100 voetballers en begeleiders, inclusief jongeren met een beperking uit Ameland, deelnemen aan het toernooi. De catering wordt verzorgd door Brownies en Downies uit Leeuwarden, samen met de gastheer en -vrouw van het SC Cambuur Voetbalkamp en vele vrijwilligers.

Het zou geweldig zijn om zoveel mogelijk publiek te verwelkomen om de teams aan te moedigen. Iedereen is van harte welkom op het sportpark in Hollum om deze bijzondere dag mee te beleven.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 810

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *