Knaller van een Stratenvolleybaltoernooi

HOLLUM – Voor de 25ste keer – het initiatief kwam van Bob Rijpstra – werd afgelopen weekend het Stratenvolleybaltoernooi Hollum-Ballum in sporthalhal De Slinger in Hollum gespeeld. Er deden 21 teams mee, drie uit Ballum en de rest uit Hollum.

Winnaar werd het team van de Westerlaan met de naam: West Avenue. Zij hebben nu de wisselbeker in handen.

Voorzitter van SC Amelandia Piet Faber sprak na afloop enkele vrijwilligers toe die afscheid namen als organisator.

Simone Oud zat bijna 20 jaar in de organisatie, Jacoba Oud organiseerde tien jaar mee, Minne Kanger zat zeven jaar in de organisatie en Gretha de Boer 17 jaar. De voorzitter bedankte de vrijwilligers van harte en deelde bloemetjes uit.

“We hebben het altijd met veel plezier gedaan maar vinden dat tijd is dat een ander het overneemt. Nieuwe mensen met misschien nieuwe ideeën,” zegt Gretha de Boer.

Piet Faber riep nieuwe organisatoren op zich te melden. Faber: “Namens Bob als initiatiefnemer en namens de vier mensen die hier nu staan vraag ik jullie om serieus na te denken en actief mee te doen om dit toernooi veilig te stellen.” Het bestuur van Amelandia ondersteunt de initiatieven, maar zal niet zelf een toernooi als dit gaan organiseren.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *