Klinkende zege Geel Wit op De Wilper Boys

BUREN – Geel Wit heeft een klinkende overwinning behaald op De Wilper Boys. Het werd liefst 6-1.

Vanaf het begin lieten de Amelanders zien wie de besten waren. Al na negen minuten lag de bal voor het eerst in het net. Uit een voorzet van Bente Bonthuis schoot Robin Metz raak: 1-0.

Na een half uur spelen leken de bezoekers op gelijke hoogte te komen, maar met een fraaie redding hield Reinier Smit zijn doel schoon. Drie minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een vrije schop van Jordi Metz werd door keeper Richard Kroeze van De Wilper Boys gekeerd, maar de bal kwam voor de voeten van Sander Graafsma en die wist er wel raad mee: 2-0.

Cor de Boer had de ruststand op 3-0 kunnen bepalen, maar zijn knal eindigde op de lat. Geel Wit ging na de rust door waar het gebleven was en na een paar minuten stond de derde treffer alsnog op het bord. Cor de Boer verlengde de bal naar Jordi Metz en die schoot raak. Mocht de strijd nu nog niet beslist zijn, even later was het dat alsnog. Wisse van Veen maakte hands net buiten het strafschopgebied. Bente Bonthuis schoot uit  de vrije schop fraai raak: 4-0.

Ook daarna waren de kansen voor de thuisclub. Op aangeven van Sander Graafsma schoot Cor de Boer naast en een schot van Bente Bonthuis werd door de keeper buiten de palen gewerkt.

In de 70-ste minuut kwam De Wilper Boys aan een tegentreffer, met dank aan scheidsrechter Jan-Hielke Strampel. Een speler va De Wilper Boys was te laat, trapte tegen Julian de Jong en werd beloond met een strafschop. Vincent ten Have schoot vanaf elf meter raak.

Het was een eretreffer, want ook daarna kwamen de bezoekers er niet aan te pas. Zes minuten later was het aan de andere kant alweer raak. Jordi Metz bracht Cor de Boer in stelling en die maakte er 5-1 van. Een schot van Sander Graafsma ging over en debutant Robin Sirob  zag zijn inzet gekeerd door de doelman. Vlak voor tijd werd het zelfs 6-1. Jordi Metz gaf de bal door aan Bente Bonthuis en zijn schuiver ging bij de verste paal binnen.

Trainer Jan Stuiver was vanzelf sprekend tevreden met de score, maar vond dat zijn ploeg met name voor de rust te veel kansen had laten liggen.

Opstelling: Reinier Smit; Julian de Jong, Pieter Kiewiet, Theo Molenaar, Maikel Moll (Jauke van Seventer, 46); Luc Metz (Robin Sirob, 79), Jordi Metz, Sander Graafsma; Bente Bonthuis, Cor de Boer, Robin Metz.

Fotobijschrift: Sander Graafsma (6) bejubelt de 2-0 nadat de keeper van De Wilper Boys de bal had losgelaten. Teamgenoten Luc Metz (links) en Cor de Boer genieten mee.

Verslag (C): Koos Molenaar, foto (C): Jan van Os 

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 772

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *