RSS
Zoeken

Klim Ameland bijna klaar

Geplaatst op: 02 maart 2019 - Categorie: Sport & Evenement

NES - Outdoor Ameland heeft een nieuwe loot aan de tak: Klim Ameland. Deze weken wordt druk gewerkt aan een klimpark met klimtoren, high rope routes, klimmuur en een tokkelbaan van maar liefst 150 meter lengte.

Klim Ameland is een initiatief van Sander Graafsma en Pieter Helfrich, de mannen achter Outdoor Ameland. Op het terrein in De Vleijen waar Outdoor Ameland het clubhuis met terras heeft staan, ligt al een paintball tuin. Op zaterdagmiddag 2 maart, wanneer Sander Graafsma de klimtoren en het klimpark laat zien, is de tuin gereserveerd door een groep. Na de rondleiding over het klimpark pakt Graafsma de spullen ter voorbereiding op wat voor de groep vast en zeker een actieve en spannende middag gaat worden.

De klimtoren wordt 12 meter hoog en kent drie niveaus. Het hoogste plateau van waaraf je de high rope routes kunt afleggen ligt op 9 meter. Vanaf die hoogte gaat straks ook de zipline, tokkelbaan, die tot diep het veld in gaat waar de Willibrordusdôbbe ligt.

Outdoor Ameland was al enkele jaren bezig met de voorbereidingen en deze weken is het dan zover. Groot materieel rijdt af en aan, enorme balken gaan onder de zaag en er worden klim- en slingertouwen geknoopt. In de tweede week van april is Klim Ameland klaar, is de planning, om voor Pasen het klimpark open te kunnen gooien.

Vanaf dan kan er worden geklommen en abgeseild en kunnen er verschillende parcoursen worden afgelegd. Vanaf vele meters hoogte kun je tokkelend of via vrije val van de klimtoren naar beneden. En wie boven onverwacht toch knikkende knieën krijgt: er is een trap met een leunig. Die leidt naar boven en als je niet durft te springen of slingeren ook weer naar beneden.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?