Kleur op de rotondes

NES – De rotondes van Ameland krijgen komende Kunstmaand kleur. Clemens Briels is een Brabantse kunstenaar die met zijn drie meter hoge beelden de rotondes op gaat fleuren. Een paar kleinere sculpturen van zijn hand maken deel uit van de beeldenroute in Nes en in Ameland State zullen enkele schilderijen en beeldjes van hem te zien zijn. Daarmee kan gesteld worden dat Clemens Briels de kleur van de Kunstmaand bepaalt. Een van zijn grote beelden is gekozen tot beeldmerk van Kunstmaand Ameland 2017.

In zijn werk gebruikt Clemens Briels dagelijkse thema’s, maar dat doet hij op zeer uitgesproken en afwijkende manier, met duidelijke Latijns-Amerikaanse invloeden. Hij voelt zich niet gebonden aan een academisch keurslijf wat betreft het perspectief’. Zijn vrolijke en optimistische kijk op het leven spreekt velen aan, en dat niet alleen in Nederland. Hij exposeerde op allerlei plaatsen in Europa, Noord-Amerika, het Caraïbisch gebied, de Arabische Emiraten en China. Hij was de officiële kunstenaar van de Olympische Winterspelen in Salt Lake City 2002, en de ontwerper van European Fashion Award 2006.

→ lees hier over de Kunstmaand met alle titels op rij

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *