RSS
Zoeken

Klaas van der Meij havenmeester van het jaar

Geplaatst op: 22 oktober 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

Klaas van der Meij - Foto Kuiper Brandarisrace

TERSCHELLING – Klaas Jan van der Meij van Ameland is verkozen tot Havenmeester van het jaar. De verkiezing wordt altijd gehouden tegelijk met de Kuiper Brandarisrace, die afgelopen weekeinde voor de 26e keer werd gehouden. Die race ging met 80 schepen van de bruine vloot, zeilend van Harlingen naar Terschelling.

Bij de Kuiper Brandarisrace hoort ook al 26 jaar een verkiezing van Havenmeester van het jaar. Tijdens de prijsuitreiking van de race wordt op Terschelling ook deze prijs uitgereikt. Herman Brandsma, organisator achter de race, vraagt ieder jaar aan de schippers van de bruine vloot wie de verkiezing moet winnen. Dit jaar sleepte Amelander havenmeester Klaas Jan van der Meij de prijs in de wacht. ‘Ik heb nog nooit zoveel telefoontjes gehad dat Klaas Jan havenmeester van het jaar moet worden’, zegt Brandsma. ‘De schippers en passagiers zijn blij wanneer ze de haven van Ameland aandoen. Je wordt keurig ontvangen en met veel enthousiasme wordt een touwtje aangepakt. Echt een visitekaartje voor Ameland’. Van der Meij is net anderhalf jaar in functie.

Stichting Jachthaven ’t Leijegat op Ameland is ook ontzettend blij met de uitreiking van de prijs. ‘Wij zijn ontzettend blij en trots op deze prijs. Onder leiding van Klaas Jan hebben ze samen met de andere havenmedewerkers een ontzettend fijne sfeer op de haven gecreëerd. De gasten zijn blij! Het is gewoon weer een gezellige boel’, zegt Annika Veltman van Stichting jachthaven ’t Leijegat.

Daarnaast is de jachthaven nu het gehele jaar open. Komende winter zal het toiletgebouw worden vernieuwd en hopelijk zullen voor het komende vaarseizoen de eerste vernieuwingen in de jachthaven ook zichtbaar zijn.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?