Kinderen gratis naar het museum op vertoon van pake en beppe

‘Help Pake & Beppe De Vakantie Door’ is al jaren een succes tijdens de voorjaarsvakantie. Ook dit jaar openen 38 musea in heel Fryslân hun deuren voor kinderen. Van 20 februari t/m 23 februari worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. En kinderen hebben gratis entree ‘op vertoon’ van een volwassene. Dus niet alleen pake en beppe mogen mee, ook ouders, oom of tante!

Thema 2024: Vertel verder!

Elk jaar is er een thema gekoppeld aan ‘Help Pake & Beppe De Vakantie Door’, waarbinnen de musea de leukste activiteiten organiseren voor jong en oud. Dit jaar is het thema ‘Vertel verder!’ Duik in de wereld van (Friese) verhalen en beleef de magie van vertellen en verhalen delen. Elk museum geeft z’n eigen draai aan het thema. Verwacht oude verhalen die tot leven komen, maar ook gloednieuwe vertellingen die je verrassen.

Ga je mee naar de Verhalenzee?

In het Fries Scheepvaart Museum (Sneek) beleef je avonturen in verschillende verhaallijnen! Van codes kraken tot schieten met een kanon. Of ga naar het Natuurmuseum Fryslân (Leeuwarden) en krijg een bouwplaat en creëer je eigen ‘miNiATUUR-museum’! Bij Bezoekerscentrum Mar en Klif (Oudemirdum) is er ook genoeg te beleven. Luister naar het verhaal ‘Sipke fynt in ljipaai’, ontdek weidevogels en knutsel erop los. Of ontdek de nostalgische wereld van kinderliedjes en -spelletjes bij Museum ’t Kiekhuus (Wolvega).

In ’t Fiskerhúske (Moddergat) worden de verhalen over de kustvisserij vertelt, lees ze allemaal en ga op onderzoek uit met een speurtocht door het museum. Je kunt hier ook zelf een miniatuur vissershuisje maken. Of bouw je liever in het Observeum (Burgum) een raket om deze vervolgens ook echt te lanceren? Verder kun je lekker speuren, spelletjes spelen en het planetarium bekijken.

Kijk voor alle deelnemende musea en hun activiteiten op www.museum.frl/pakebeppe

Foto (C): Natuurmuseum Fryslân

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 614

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *