Kienstra wint Kienstra Regatta

HOLLUM – Jan Kienstra en Eelke Pieter Baarsma wonnen zondag de Ronde om Ameland, bekend onder de naam Kienstra Regatta. Zes catamarans streden om de titel, waarvan de eerste prijs is gesponsord door schoenhandel Kienstra uit Nes. Twee keer eerder was de wedstrijd uitgesteld, maar deze zondag gingen de catamarans van start op het Suudwest. De ronde om Ameland gaat via de Waddenzee naar het oostelijke puntje van Ameland en via de Noordzee en het Amelander Gat terug naar het Suudwest.

Kienstra en Baarsma wonnen met hun Nacra 580. Jan Korte en Jan Dijkstra waren met hun Nacra Infusion eerder over de finishlijn, maar na handicapberekening werden zijn tweede in het klassement.

Derde werden Jan Hoekstra en Arjen Hoekstra met een Nacra 570. Klaas en Tonny Nobel werden vierde met hun Prindle 18.2. Ralf Tetzner en zijn maat werden vijfde. Zij zeilen op een Nacra 18². Tetzner kreeg DSQ achter zijn naam staan, omdat hij te laat binnen was. Hij finishte anderhalf uur na de winnar en 21 minuten te laat voor kwalificatie.

Danny en Geert de Jong maakten met hun Hobby Pacific het rondje niet af. Zij keerden op de Waddenzee net als Gerard Metz en Albert Molenaar met hun Nacra 570.

Op 21 augustus wordt gezeild om de Vooruitgang II Trofee.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *