Kersttocht door Hollum

HOLLUM – Op woensdag 21 december 2022 organiseren de protestantse kerken van Ameland een interactieve Kersttocht door Hollum. Tijdens deze wandeling is er op verschillende locaties in het dorp van alles te beleven. Deelnemers starten tussen 16:30 en 17:00 uur, in de voortuin van De Stelp. Deelname is gratis, je kunt na afloop een gift geven ter bestrijding van de onkosten.

Anne-Meta Kobes namens de protestantse kerken: "Met Kerst vieren we het verhaal van de geboorte van Jezus. Over dit baby’tje werd gezegd dat hij vrede zou brengen voor alle volken. Naar die vrede zien we uit, juist ook in deze tijd. We houden de hoop levend én zetten ons zelf in voor vrede tijdens deze Kersttocht. 

Tijdens de tocht maken de deelnemers met hun eigen handen een reuze-vredesvlag. En we versieren de grote kerstboom in het midden van het dorp. Daar ontvangen alle wandelaars een patatje VREDE. Muzikale medewerking wordt verleend door onder andere de Islanders, zij blazen hun doedelzakken aan op het Zwaneplein."

De Kersttocht door Hollum is bedoeld voor jong en oud. Iedereen kan deelnemen. 

De Kersttocht 2022 wordt georganiseerd door de Hervormde Gemeente Ameland, de Federatie Doopsgezind-Gereformeerd Ameland en pioniersplek De Plaats.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *