Keltische muziek op Ameland

HOLLUM Ierse muziek in De Zwaan en Onder de Vuurtoren, dat is wat u kunt verwachten deze zaterdag en zondag. Paul Martin en Jock the Box  spelen zaterdagavond in De Zwaan en zondagmiddag Onder de Vuurtoren. Hun muziek omvat mooie Ierse en Schotse ballades, afgewisseld met onvervalste Cajun, Country, Bluegrass en Classic Rock van de jaren ’60 en ’70.

Paul Martin & Jock the Box

Martin & The Box is een dynamisch duo in de Keltische muziekscene. De in Ierland geboren Amelander Paul Martin (akoestische gitaar, zanger) speelde in Amerika, trad op in Ierse pubs en op festivals van New York tot aan Florida met regelmatige reizen naar Chicago, Detroit, Atlanta en Colorado. Terwijl hij in Washington DC woonde steunde Paul de Clancy Brothers, het Kingston Trio en Paddy Reilly op hun reizen in de VS. Paul is inmiddels bekend in Nederland en een favoriete muzikant in alle Ierse pubs in de Benelux.

Jock the Box (accordeon, zanger), afkomstig uit Stirling, Schotland – net zoals William Wallace (Braveheart) – is een van de beste accordeonspelers die u ooit zult horen. Hij heeft een midi bas aangesloten op het instrument, die een prachtige symfonie van geluiden kan leveren om de liederen aan te vullen. Jock heeft wereldwijd met zijn groep “Box of Bananas” gespeeld en onlangs ook bij de Maleise Grand Prix voor Formule 1 opgetreden. Hij speelt ook vaak met de wereldberoemde groep The Stranglers.

Jock en Paul hebben elkaar vele jaren geleden op een vakantiebeurs in Utrecht ontmoet. Jock speelde in de Britse stand en Paul in de stand van een Ierse pub. Een sterke vriendschap ontwikkelde zich snel en dit leidde ertoe dat elk jaar de een het land van de andere bezoekt om een aantal weken concerten te geven. Het is nu de beurt aan Jock om in Nederland te spelen. Hun muziek omvat mooie Ierse en Schotse ballades, met een vrije dosis Cajun, Country, Bluegrass en Classic Rock van de jaren ’60 en ’70. Ze kunnen leunen op hun formidabele muzikale vakmanschap; hun grootste talent is om het publiek mee te slepen en daar maken ze het verschil. Het zijn optredens om blij van te worden.

Paul en Jock hebben een nieuwe CD uitgebracht met prachtige liedjes uit Ierland en Schotland. Deze CD is te koop tijdens hun optredens of online.

De Zwaan: 20 oktober, 22.00 uur

Onder de Vuurtoren: 21 oktober, 15.00 uur

>>> zowel De Zwaan als Onder de Vuurtoren staat in de iPhone app Ameland Actueel en in de m.site www.ameland-actueel.nl.

Zet je bedrijf ook op de app, dan plaatst Persbureau Ameland gratis de agenda activiteiten.

>>> lees hier over het Ierse Muziekfestival op Ameland

Landhuis VaderJacob

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *