Jutterskoorts en Appelland

Geplaatst op: 08 januari 2019 - Categorie: Ameland & Eilanden

HOLLUM - Persbureau Ameland publiceert op Reporters Online en op Blendle. Waardeer uw tegoed op en lees het hele artikel over het gezin dat van Borken naar Ameland reisde om een dag plastic en piepschuim op te ruimen. Het artikel kost 28 of 69 cent, al naar gelang de lengte van het stuk, en uw leestegoed begint bij 5 euro.

Ameland Appelland

'Ameland Appelland
Ameland is in de nacht van zaterdag op zondag letterlijk bedolven onder de appels. Een van de drie containers die afgelopen donderdag al van een voorbijvarend schip waren geslagen, spoelde zaterdagacht op het strand aan.

De container bleek tonnen appels te bevatten. Korte tijd later reden de eerste auto’s al af en aan om tientallen dozen appels af te voeren. Ook burgemeester Zonnevylle, als strandvonder verantwoordelijk voor het bewaren van aangespoelde goederen, liet zich de appels goed smaken. “Op deze manier krijgen ze tenminste nog een nuttige bestemming”, aldus de eerste burger’.

Leidsch Dagblad 27 januari 1986

Een klein artikel in het Leidsch Dagblad van 27 januari 1986, met een heel wat onschuldiger verhaal dan de 281 containers die in de nacht van 1 op 2 januari 2019 van de MSC Zoe sloegen. Dat een overboord geslagen en opengebarsten container ook aardige consequenties kan hebben bewijst de appelgeschiedenis.

Jutterskoorts

⇒ lees hier het hele artikel na opwaarderen van uw leestegoed

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?