Jonge bultrug gezien in de Waddenzee

In de Waddenzee zwemt momenteel een jonge bultrug. De bultrug wordt geschat tussen de 5 en 7 meter lang, zegt SOS Dolfijn tegen NU.nl.

Hoewel de bultrug pas afgelopen maandag werd opgemerkt, zou hij mogelijk al een tijdje in de Waddenzee zwemmen. “Het is als zoeken naar een speld in een hooiberg,” zegt een woordvoerder van SOS Dolfijn. De gezondheidstoestand van de bultrug is nog onbekend. “We wachten op betere beeldmaterialen om zijn gezondheid te beoordelen,” zegt de woordvoerder.

SOS Dolfijn probeert de bultrug te identificeren, wat niet eenvoudig is. Daarvoor hebben ze beelden van de onderkant van zijn staartvin nodig, de ‘vingerafdruk’ van de bultrug, om te zien of hij eerder elders is gespot.

Hoewel vissersboten de bultrug maandag in de gaten hielden, wordt hij verder zoveel mogelijk met rust gelaten om stress te vermijden. SOS Dolfijn is niet verrast door deze waarneming, aangezien bultruggen elk jaar tussen maart en oktober in de Waddenzee worden gezien.

Bron: nu.nl

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 787

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *