Jan Stuiver nieuwe trainer Geel Wit

BUREN – Het bestuur van Geel Wit heeft voor het seizoen ‘22-‘23 Jan Stuiver gepresenteerd als de nieuwe trainer van de selectie. Stuiver volgt Febo Roosenburg op, die vier seizoenen de scepter zwaaide bij de Amelander derdeklasser.

Stuivers eerste klus als hoofdtrainer was bij Marum. Daarna volgde Renado en daaraan heeft Jan goede herinneringen, want met de Sint Nyksters werd hij twee jaar achtereen ongeslagen kampioen, waardoor hij zes periodetitels in de wacht sleepte. Deze periodekampioenschappen waren voor Jan uiteindelijk niet vreemd meer, want hij veroverde er liefst 28. Opmerkelijk was zijn periode met Gorredijk, dat hij van de vijfde naar de derde klasse loodste. Hij promoveerde ook met Joure zaterdag. Een degradatie maakte hij ook mee, dat was met Steenwijkerwold.

En dan nu Geel Wit. Dat wordt wel even wennen, bekent Jan. Niet alleen vanwege het reizen, maar ook omdat hij de doordeweekse training op Ameland niet kan leiden. “Ik ben een trainingsdier en die instelling verwacht ik van de jongens ook. Woensdags train ik in Leeuwarden en vrijdags op Ameland. Ik de weekenden wil ik zoveel mogelijk aanwezig zijn en wil ik ook de JO19 aandacht geven, omdat ik hen woensdags ook train.”

Bron Geel Wit

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *