Jan Marten de Vries zingt in Ballum

BALLUM – Liedjeszanger Jan Marten de Vries speelt samen met pianiste Jelena Popovic zijn programma ‘Zie ik jou, je bent er niet’ op zaterdagavond 5 oktober in de kerk in Ballum. Het begint om 20.00 uur.

Na het verschijnen van de gelijknamige cd komt Jan Marten de Vries met zijn liedprogramma ‘Zie ik jou, je bent er niet’. Een serie nieuwe liedjes over afscheid, over blijven, over weggaan en liefde.

Alle muziek en tekst is van de hand van deze onstuitbare liedjesschrijver. Voor zijn teksten en muziek kreeg hij een aantal prijzen, waaronder in 2004 bij het Amsterdams Kleinkunstfestival voor zijn smartlap ´Durrek uit Urrek’.

De Vries noemt zich ‘musicus van kerk en straat’. Hij werkt namelijk als kerkmusicus in Haarlem en Amsterdam; liederen van hem staan in het nieuwe protestantse liedboek. Maar daarnaast zoekt hij zijn podia op straat en in de kroeg.

Zo kan het gebeuren dat zijn liederen in het nieuwe protestantse liedboek terecht komen èn dat hij meezingers schrijft.

Hij wordt begeleid door zijn vaste pianiste Jelena Popovic. Zij studeerde piano in Belgrado, Amsterdam en Utrecht. Zij is klassiek opgeleid, maar is ook actief op het gebied van jazz en pop.

Maar er klinken bij dit programma niet alleen zang en piano. Jan Marten de Vries speelt daarnaast mondharmonica, gitaar, concertina en ukelele. Alleen al deze bonte verzameling van instrumenten geeft aan dat het programma niet eenzijdig is: een uitbundige smartlap staat naast een ingetogen lied over de zin van het bestaan. Slapstickmuziek voor vierhandig piano wordt gecombineerd met een mijmerend lied over liefde.

Voor wie na dit bijzondere optreden nog wat van deze klanken mee naar huis wil nemen, worden deze avond de cd’s ook verkocht.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *