“Is Hendrik al geweest?”

HOLLUM – "Is Hendrik al geweest?" Die vraag werd gesteld als men niet wist of melkboer Hendrik IJnsen al met zijn paard en wagen (later met een busje) en melkproducten door de straat had gereden. Ria Evers-Dokter put uit haar herinnering en maakte er een boek van.

Daarnaast kent ze vele recepten van gerechten die op Ameland werden gemaakt en die een beetje in de vergetelheid zijn geraakt. Die gebruiken en gerechten vormen samen met anekdotes en verhalen de kern van het boek Ameland aan Tafel. 

Vele bedrijven van Ameland sponsoren het project, dat een Amelands product in optima forma gaat worden. De restaurants worden via de iPhone app Ameland Actueel met elkaar verbonden in een culinaire route over Ameland.

Het boek wordt heel bijzonder, want het heeft enkele interactieve elementen. Via het boek kun je bijvoorbeeld met je smartphone de deelnemende restaurants bezoeken.

Wil je straks ook zo'n mooi Amelands boek op je leestafel? Wil je ook je gasten verrassen op een Amelands product?

Bestel dan alvast een exemplaar. En bestel je twee of meer boeken (altijd mooi als cadeautje en heel geschikt om in al je vakantieaccommodaties te leggen) dan krijg je een uitnodiging voor de presentatie in Herberg De Zwaan. Een presentatie waar uiteraard ook geproefd gaat worden.

Bestellen kan hier

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *