Inschrijving Rondje Ameland 2019

HOLLUM – De inschrijving voor Rondje Ameland 2019 opent op Nieuwjaarsdag 2019. Direct nadat de klok 12 uur heeft geslagen opent de inschrijving voor het 23ste Rondje. Inschrijven kan voor de 25 km (het halve Rondje Ameland) en de 50 km van (Rondje Ameland), een van de mooiste wandeltochten van Nederland.

Rondje Ameland is de beroemde wandeling rondom het eiland. Voor wie die bijna 50 kilometer te lang is, is er een half Rondje.

Rondje Ameland

De start is om 05.00 uur op het parkeerterrein aan de Jan Jacobsweg in Hollum. Vanaf daar gaat de wandeling van bijna 50 kilometer via het Hollumer bos naar het strand, via de weg langs de dijk naar de pier bij Nes en daarna verder naar het oosten.

Het laatste stuk voor de oversteek van de zoute weide gaat door de Buremer polder. Bij de pier is een verzorgingspost, bij de Kooiplaats staat er weer een. Vandaar gaat de tocht door een heel bijzonder stukje Ameland, het Nieuwlandsreid. De wandeling voert naar de Oerd Blinkert, het hoogste duin van Ameland, met fantastisch uitzicht op Noordzee, Waddenzee en Friese kust. Dan wordt de tocht vervolgd via Noordzeestrand, via de stranden van Buren, Nes en Ballum naar de opgang Engelsmanduun. Op de Oranjeweg kan de finish op het Zwaneplein al geroken worden en hoe dichter de wandelaars het dorp naderen, hoe luider de flarden van de feestmuziek. Het terras lonkt.

Het Zwaneplein is ook de finish van het halve Rondje Ameland, de 25 kilometer wandeling, die sinds 2017 extra wordt georganiseerd, een wandeling die vanuit Hollum een grote ovaal maakt om de dorpen Hollum en Ballum heen.

Inschrijven kan hier via de website van Rondje Ameland.

Rondje Ameland is op 25 mei 2019.

lees hier meer over Rondje Ameland en haar geschiedenis

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *