Inschrijving eerste acht koopwoningen geopend

BALLUM – De inschrijving van acht kavels in combinatie met een koopwoning is geopend. Getracht is een serie woningen te ontwikkelen in een prijssegment waarin zelden of nooit aanbod is op de Amelander woningmarkt. Deze verkoop is onderdeel van een meerjarig ontwikkel- en uitgifteprogramma van sociale huurwoningen, bouwkavels en koopwoningen van de gemeente Ameland.

Twee woningen komen aan de Miedenweg in Nes, de overige zes aan de Smitteweg in Ballum. Net als de 17 huurwoningen die in aanbouw zijn, heeft Adema Architecten ook deze woningen ontworpen. De woningen zijn duurzaam en voldoen aan de Bijna Energie Neutraal Gebouwnormen (BENG).

De gemeente Ameland verzorgt de uitgifte en toewijzing van de kavels en Bouwbedrijf Jan Kooiker BV uit Ballum gaat de woningen bouwen. Tot bouw wordt pas overgegaan als de woningen zijn verkocht.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot 8 januari 2021. De loting door de notaris vindt plaats op 20 januari 2021 en is door ingeschrevenen te volgen via een livestream. De informatiebrochure vindt u op www.ameland.nl/wonen, of is in gedrukte vorm medio december af te halen op het gemeentehuis.

Bron Gemeente Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *