Inschrijving Bonifatiusloop Dokkum vanaf woensdag 20 december geopend

Vanaf woensdag 20 december 2023 12.00 uur opent de inschrijving voor de 22e Bonifatiusloop Dokkum. Hardlopers en wandelaars kunnen zich vanaf dat tijdstip inschrijven voor de 22e editie op zaterdag 20 april 2023 die start en finisht bij de Bonifatiuskapel voor de hardlopers en de wandelaars finishen bij restaurant Sionsberg. 

Intersport Dokkum – Drachten en Lopen met Hugo nieuwe sponsoren hardloopafstanden

Intersport Dokkum-Drachten en Lopen met Hugo gaan voor het 2e jaar als hoofdsponsoren voor alle hardloopafstanden. Voor elke hardloper is er altijd een passende en uitdagende afstand. Ga je voor de 5 kilometer, de

10 kilometer of de halve marathon? Welke route je ook kiest, je kunt genieten van alles wat dit loopevenement in onze streek zo bijzonder maakt: de omgeving van de mooie historische stad Dokkum met zijn molens, bolwerken en een blik op het keerpunt van de schaats Elfstedentocht. Of met de halve marathon Dokkum uit lopen langs het Dokkumer Grutdjip richting Ee en weer terug naar Dokkum via de Hogedijken, Tolhuispark en na het Damwâldsterreedsje komt de finish dan weer in zicht.

14e editie Sionsberg wandeltocht

Voor de 14e editie van de Sionsberg wandeltocht tijdens de Bonifatiusloop Dokkum zijn er dit jaar weer vier wandelafstanden en vernieuwde routes uitgezet. Namelijk een route van 35 km, 25 km, 15 km, 10 km en een route van 5 km. De wandelaars starten als vanouds vanuit de Bonifatiuskapel. Hier krijgt men ook de startkaart en de be-schreven route uitgereikt.

De wandelaars kunnen genieten van de omgeving en het open landschap en zien met eigen ogen wat Noordoost Friesland aan ‘wandel’ natuur te bieden heeft! Bijna alle deelnemers lopen ook dit jaar weer over -voor sommige wandelaars – onbekende historische wandelpaden. De finish is in het restaurant van Sionsberg Dokkum, waar men als deelnemer een fraaie herinnering ontvangt.

Lopen met Hugo Kidsrun 

Op zaterdag 20 april klinkt het startschot van de Lopen met Hugo Kidsrun bij de Bonifatiuskapel. Honderden enthousiaste kinderen van de groepen 1 t/m 8 van de basisscholen zullen dan weer rennen voor het goede doel met de 500m, 1000m en 1500 m afstanden. Voor de 2e keer zal het inschrijfbedrag grotendeels ten goede komen aan Jeugd Sport- en Cultuur Fonds Noord Oost Friesland. Alle kids krijgen na afloop van de LOPENmetHUGO Kidsrun een mooie medaille. Doneren kan bij de inschrijving van 1 van de hardloop- of wandelafstanden. Ook zal er nog een ander goed doel bij komen. De organisatie van de Bonifatiusloop heeft er voor gekozen om voor 2 goede doelen te kiezen en te ondersteunen door de deelnemers de mogelijkheid te bieden een donatie te doen bij de inschrijving van de Bonifatiusloop.

Trots om 22e editie te organiseren

”Wij als bestuur en organisatie kunnen niet wachten en hebben er ontzettend veel zin in om na de succesvolle editie van 2023 alle deelnemers en publiek weer te mogen begroeten op zaterdag 20 april 2024 bij de Bonifatiuskapel in Dokkum” vertelt Jacob van der Ploeg, voorzitter van Stichting Sportevenementen Noordoost-Friesland, de organisator achter Bonifatiusloop Dokkum. ‘Wij zijn er klaar voor om alle deelnemers weer een geweldige wandel- of hardloopervaring te geven in en rond Dokkum en omgeving.

Online inschrijven 

De online inschrijving voor deze 22e editie Bonifatiusloop Dokkum verloopt via www.bonifatiusloop.nl. Kijk hiervoor op de inschrijfpagina van deze website. De online inschrijving is vanaf woensdag 20 december 2023 vanaf 12.00 uur geopend.

Bij de inschrijving kunnen deelnemers dit jaar een donatie doen aan 2 goede doelen, namelijk aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland en een ander goed doel. 

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 802

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *