Initiatief: Stelp behouden voor Ameland

NES – Vandaag is er bij de curatoren van de Pasana groep een initiële bieding gedaan om De Stelp onder een lokale rechtspersoon onder te brengen. Het is een gezamenlijk Amelander initiatief om De Stelp te behouden voor het eiland.

De nieuw te formeren rechtspersoon wil levensloop bestendige zorg gaan bieden vanuit de bestaande Stelp en ziet mogelijkheden om op een moderne manier de zorg vorm te geven met de bestaande zorgverleners, medewerkers en vrijwilligers van het eiland.

Naast het bestaande zorgaanbod ziet de nieuwe rechtspersoon mogelijkheden om nieuwe vormen van zorg en zorgtoerisme te gaan aanbieden.

Het initiatief is een bundeling van drie plannen: dat van fysiotherapeut Gerard Metz en manager in de zorg Jacob de Groot, het coöperatieplan van de club rond Piet IJnsen en het project van fysiotherapeut Frank Kiewiet en huisarts Susanne Wouters – Kiewiet.

In het initiatief is ruimte voor huisartsenbedden, crisisbedden en kunnen mensen worden opgevangen die met een gehandicapt of ziek familielid een vakantie op het eiland willen gaan houden. Of er even tussenuit willen. Een hospice-functie behoort ook tot de mogelijkheden. De Stelp is weliswaar gedateerd, maar de initiatiefnemers denken dat er met een paar kleine ingrepen veel mogelijk is in het huidige gebouw. “Er liggen goede cijfers onder. We maken een goede kans bij de curator.” Dat zegt Gerard Metz. Op 30 januari hoort hij of het plan Ameland een kans maakt en door is naar de volgende ronde. “Wij denken dat het goed vanuit De Stelp kan.” De initiatiefnemers hebben er intensief aan gewerkt en hopen dat de zorg voor Amelanders van wieg tot graf op het eiland kan worden verzorgd.

⇒ Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *