Ingezonden: Teleurgesteld door interview VVV

HOLLUM – Ameland liefhebbers Alma en Albert Wezeman reageren op de woorden die de VVV-directeur in het NOS-Journaal sprak. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Teleurgesteld door interview VVV

Aan de VVV-directeur die het interview deed bij de NOS,

Naar aanleiding van het interview van Cinto Prosperi, directeur van de VVV, dat vanavond 2 april te zien was in het NOS Journaal, waar de direceur zegt dat de mensen die al geboekt hebben gewoon naar Ameland kunnen komen + de argumenten die hij noemde, vraag ik mij werkelijk af waar die man zijn gezond verstand heeft.

Wij zouden van 21 maart t/m 4 april naar Ameland komen, vorig jaar maart al gereserveerd, wij komen al ruim 35 jaar op Ameland. Wij hebben dit daags voor vertrek geannuleerd, ten eerste omdat de burgemeesters van de Waddeneilanden de oproep deden aan toeristen om NIET te komen en vooral de oproep van de Texelse huisarts die aangeeft dat de medische voorzieningen niet toereikend zijn op een eiland waar maar twee huisartsen zijn om een corona uitbraak aan te kunnen, laat staan die mensen dan weer naar de wal te moeten brengen op een onorthodoxe manier waarna men twee uur bezig is om de boel weer te ontsmetten, terwijl het coronavirus in een half uur levensbedreigend kan zijn! Wij zouden in een huisje aan de bosrand verblijven, buiten het dorp, hadden eten en drinken mee voor twee weken, hoefden niet naar de supermarkt, zouden alleen genieten van de natuur en toch bleven wij thuis, niet voor onszelf, want wij zouden veiliger zijn op Ameland dan thuis, maar voor de Amelanders! De auto stond al ingepakt, de fietsen achterop, maar de ochtend voor vertrek kwam de basis afvaartregeling voor de boot en werden wij gebeld voor WPD. We hadden nog wel mee gekund met de boot, we hebben het niet gedaan om bovenstaande redenen.

Op dit moment is Ameland nog coronavrij, er is in ieder geval geen besmetting geconstateerd. Zorg dan dat dat zo blijft en ga mee met Wagenborg Passagiersdiensten door de campings en vakantieparken op slot te doen tot in ieder geval 1 juni en zo nodig langer, dit alles met als doel om de Amelanders te beschermen tegen het coronavirus en daarnaast te zorgen dat er geen ramp zal gebeuren die zijn weerga niet kent, mocht het coronavirus uitbreken op het eiland.

En als je dan nu al die ellende ziet in de ziekenhuizen waar het nog maar afwachten is of er genoeg IC bedden zullen zijn in de komende 1-8 weken wanneer de piek verwacht wordt en waar beslist zal worden over leven en dood als er niet genoeg bedden zijn, dan ga je toch niet een gebied, dat nu nog coronavrij is, opzettelijk blootstellen aan het gevaar van besmetting door toch toeristen van de wal toe te laten? Het hoofd van de VVV in Zeeland heeft het tenminste begrepen. Daar zijn alle campings en vakantieparken gesloten, zo ook de toegang tot de stranden. Ik raad de genoemde medewerker van de VVV Ameland dan ook aan om de reportage op NPO2 vanuit een paar IC's in ons land terug te gaan zien, het was op TV NPO2 woensdagavond 1 april. Dan beseft hij wellicht hoe fout zijn woorden zijn naar al die verpleegkundigen die vechten voor het leven van al die corona slachtoffers.

Met vriendelijke groet,

Alma en Albert Wezeman.

Ameland liefhebbers in hart en nieren.

Dossier Corona

het filmpje laat een fragment van het Journaal zien, met de woorden van premier Rutte, directeur VVV Prosperi en burgemeester Stoel

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *