Ingezonden: Reactie van Cinto Prosperi

HOLLUM – Directeur Cinto Prosperi reageert op de ingezonden brief van Alma en Albert Wezeman. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Reactie op 'Teleurgesteld door interview VVV'

Velen van u hebben het NOS Journaal van 2 april gezien. U zag onze reserveringsmedewerkers druk zijn en u hoorde mij zeggen, na een interview van ongeveer een kwartier (dat u niet zag), dat je naar Ameland kan komen. Dat is ook zo. Logisch dat de NOS dat uitvergrootte, want het is een ander geluid, zoals ook in de aankondiging van het item al werd gezegd.

Wat is nu de praktijk? VVV Ameland doet al weken niets anders dan annuleren, omboeken en proberen om tussen een huurder en een verhuurder de beste oplossing te vinden. We zetten daar extra mensen voor in die hun stinkende best doen. Regelmatig gaan we uit coulance verder dan een verhuurder ons kan toestaan. Dat betekent dat wij de gast meer tegemoet komen. De extra kosten daarvan nemen wij voor onze rekening. Nieuwe boekingen voor de komende weken worden niet gemaakt. De maand maart leverde voor VVV Ameland daardoor een negatieve omzet op. Is dat erg? Nee, door onze gasten goed te informeren en waar mogelijk extra tegemoet te komen, bouwen we aan de toeristische economie waar dit eiland op draait. Want we weten niet hoelang deze situatie duurt, maar er komt een tijd na deze crisis.

Er zijn heel weinig toeristen, u ziet dat op straat. De gasten die er zijn, houden zich aan alle regels. Vaak verblijven ze in hun eigen tweede woning die leegstaat door de vele annuleringen. Hier zijn de Coronamaatregelen eenvoudiger na te leven dan bijvoorbeeld in de stad. Ameland heeft immers ruimte. Je verblijft in een vrijstaand vakantiehuis met een flinke tuin, je bestelt je eten online, het eten wordt voor de deur neergezet en je rekent af met een tikkie. Kan het veel veiliger? Ik hoorde weinig over de vele werklieden die op Ameland aan het werk waren, terwijl we konden zien dat zij soms wel moeite hadden zich aan de regels te houden. Ik heb nauwelijks iets gehoord over inwoners met een hoestje of kuchje die toch niet thuis bleven. Ook niet over de klanten van de supermarkt die over medewerkers hingen om net dat artikel te pakken dat nodig was.

Het is een moeilijke, nieuwe periode die heel ingrijpend is. Het maakt ons bang en dwingt ons haast als vanzelf in het nu te leven en we wijzen makkelijk de vinger naar anderen. We hebben regels en maatregelen, laten we die nauwgezet naleven. Sommige Veiligheidsregio’s wijken qua maatregelen weer af van andere Veiligheidsregio’s. Dat maakt het verwarrend en onduidelijker.

Bedenk echter wel dat Ameland verder moet na deze crisis en dat het niet helpt om de schuld van alle gebeurtenissen bij onze gasten te leggen. Gasten waarop onze eilandeconomie straks weer moet draaien en waarvan we vrijwel allemaal afhankelijk zijn.

Kijk eens naar het filmpje met Youri IJnsen en Richard Kiewiet op nu.nl

Cinto Prosperi

Directeur VVV Ameland

Dossier Corona

het filmpje hieronder laat een fragment van het Journaal zien, met de woorden van premier Rutte, directeur VVV Prosperi en burgemeester Stoel

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *