Ingezonden – Omgevingsvergunning Ballum

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Jane Bakker uit Ballum is verontwaardigd over een omgevingsvergunning, en wel hierom …

Omgevingsvergunning Ballum

Twee regels op de gemeente-info heeft geleid tot veel onrust in Ballum naar aanleiding van een omgevingsvergunning, het realiseren van een clubgebouw en kleiduifschietbaan. Twee regels op de gemeente-info met verstrekkende gevolgen voor het leef en ondernemersklimaat van Ballum, de camping, bungalow en caravan eigenaren. Er stond een adres die we niet meteen thuis konden brengen.

Paasduinenweg 10 te Ballum, dat moet toch Buren zijn dachten velen. Navraag bij de gemeente leerde mij dat dit het pad is langs het vliegveld naar het zonnepanelenpark. Wat gaat er gebeuren? Ik kon mijn oren niet geloven. Er komt naast het zonnepanelenpark op het vliegveld een clubgebouw met kleiduifschietbaan. Een toeristische attractie noemde de ambtenaar dit ook nog, dat er vanaf 15 juli tot 1 september zowaar om de dag van 10 tot 6 uur kan worden geschoten. Vanaf 1 september mag er zelfs alle dagen worden geschoten buiten het broedseizoen.

Afgelopen winter en voorjaar is er meermalen op zaterdag kleiduifschieten geweest op het vliegveld en hebben we alle keren overlast ervaren in het naastgelegen bungalowpark en zelfs in het dorp op 800 meter afstand. Ik heb contact gehad met de voorzitter van dorpsbelang over deze nieuwe plannen, die wist er niets van. Ook de beheerder van de camping ernaast wist het niet. Ik heb raadsleden gebeld, die wisten ook niets van deze plannen. Een ambtenaar van de gemeente heeft mijn bezwaren tegen de overlast gepareerd met onderzoekje zus of zo. Maar waarom geen onderzoek naar het draagvlak van allen die hiermee een enorme negatieve impact van zullen vinden.

Waar was de uitnodiging van de jagersvereniging om met iedereen om de tafel te gaan met de plannen en vragen als wij Ballumers, ondernemers en de bungalow en caravan eigenaren dit wenselijk vinden. De gemeente Ameland maakt plannen voor het vliegveld, dus meebeslissen en goedkeuring van de gemeenschap is tenminste aan de orde. En dat is absoluut niet gebeurd!

Wij verdienen onze boterham met de exploitatie van huisjes op Roosdûnen en deze plannen zijn absoluut niet verenigbaar met de rust waarvoor onze gasten hier komen. Niet te worden geconfronteerd met geknal als ze door de duinen wandelen. Ik hoop dat velen solidair zijn met mij en een bezwaar richten aan het college en de Raad. Doe het voor het behoud van de rust en sfeer van Ballum en omgeving zoals het er nu is. Prettiger voor mens en dier.

Jane Bakker,

Ballum

lees hier meer over het kleiduivenschieten op het vliegveld met een reactie van gemeente, schietvereniging en Roosdunen

(Redactie PA – in de brief wordt gesproken over jagersvereniging. Het gaat hier om de Schietvereniging De Grauwe Duun en niet om de Jagersvereniging)

reacties op Facebook zijn mooi, maar reacties op het Forum Ameland zijn nog mooier. Daar zijn ze later veel beter terug te vinden. Reageren kan hier (inloggen kan ook met social network account)

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *