RSS
Zoeken

Ingezonden: Gezeul met zand

Geplaatst op: 10 juli 2020 - Categorie: Ameland & Eilanden

HOLLUM - Tonnie Overdiep verbaast zich over gezeul met zand middenin het toeristenseizoen. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Gezeul met zand

Tot mijn stomme verbazing heb ik moeten vaststellen dat er de laatste dagen een groot zandtransport plaatsvindt op het eiland.

Onder Hollum wordt een agrarisch perceel verlaagd, het vrijkomende zand wordt voor de handel weggezet in een depot ten noorden van Buren aan de Zwarteweg.

Het transport wordt uitgevoerd met grote dumpers en vrachtauto’s en loopt via de Lombokweg, Pietje Miedenweg, Verbindingsweg, Ballumerweg Nes, Strandweg Nes en de Zwarteweg.

Een aantal wegen is in mijn ogen totaal ongeschikt voor dit transport en zal dus worden beschadigd, daarnaast vindt het transport plaats in het recreatieve hoogseizoen wat vooral in Nes voor ongewenste verkeerssituaties en ongastvrije uitstraling zorgt.

De afgraving vindt bovendien plaats in het broedseizoen, al is het dan ook het staartje (15 juli).

Economische activiteiten zijn natuurlijk onontbeerlijk, ook op een eiland, maar probeer toch met elkaar te zoeken naar een uitvoering die zowel de leefbaarheid, verkeersveiligheid, gastvrijheid, infrastructuur én de natuur respecteren.

Nes,
Tonnie Overdiep

 

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?