Ingezonden: Beste medebewoners van Ameland

HOLLUM – Risje Sinnema omschrijft haar angst, boerenverstand en onzekerheid in deze coronatijd. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Beste medebewoners van Ameland,

Laten we er vanuit gaan dat u allen gezond bent en gezond blijft. In deze tijd van corona of het COVID-19 virus dat ons eiland plat heeft gelegd en door de ontstane discussie in tweeën lijkt te breken.

Ik wil graag mijn verhaal met u delen. Mij kwetsbaar opstellen, mijn gevoelens en gedachten met u delen.

17 Jaar geleden was ik niet gezond maar ernstig ziek. Zo ziek dat ik binnen 24 uur op de IC van het UMC Utrecht belandde. Daar in slaap ben gebracht en onder hoge druk ben beademend. Ongeveer tien dagen lag ik daar te vechten voor mijn leven. De details zal ik u besparen.

Ik heb het gered door een fantastisch team van artsen en omdat ik jong was en mijn lichaam de behandeling goed oppakte. U kunt zich voorstellen hoe traumatisch dit was, voor mij en voor mijn familie.

Nu, met alle beelden, documentaires en berichtgeving over coronapatiënten op IC’s komen bij mij gevoelens van angst naar boven. En ik zal daarin niet de enige zijn. Als ik naar mijn gevoel van angst luister zeg ik: sluit Ameland af, laat mij veilig op de ouwe pôlle zijn. Met mijn gezin en familie in huis, afgezonderd van dit verschrikkelijke virus dat in zijn pad dood en verderf achter laat.

Laat ik mijn boerenverstand spreken dan weet ik ook dat deze periode voorbijgaat en de wereld weer gaat draaien. Wij gaan weer naar buiten, toeristen zullen weer komen. Het contact met de buitenwereld wordt hersteld. Maar hoe veilig zijn we dan? Kunnen we dan alsnog ziek worden?

Mijn gevoelens van onzekerheid zeggen: Als we nu alles en iedereen weren heb ik dan in de toekomst nog een huis om in te schuilen? Genoeg inkomen om van te leven? Werken we dan nog met onze fantastische medewerkers en collega’s? Veel vragen en onzekerheid drijven boven. Wat is wijsheid? Wie kan ons vertellen waar we over zes maanden zijn?

Ligt het antwoord bij onze burgemeester, de directeur van het VVV, Veiligheidsregio Fryslân of onze premier?

Niemand weet het, maar iedereen verlangt naar een leidraad en een houvast.

Dus laten we allemaal ons verstand gebruiken en luisteren naar de richtlijnen die ons wel gegeven zijn. Laten we elkaar niet uitschelden op social media, maar samenwerken. Blijf bovenal gezond!

Veel liefs en sterkte in deze onzekere tijd.

Risje Sinnema

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *