Ingezonden – Amelander Politiek

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Anonieme inzendingen worden niet geplaatst. Jaap Bruin schrijft over De Hagen en een interim kabinet.

Amelander Politiek

Zoals zo langzamerhand iedere eilander wel zal weten is er dikke bonje daar in het gemeentehuis te Ballum.

Het gaat in feite over afspraken in achterkamertjes.

Achterkamertjespolitiek zoals dat wordt genoemd.

Na een aantal vergaderingen over afbraak van woningen aan De Hagen en het aanleggen van een parkeerterrein blijkt opeens dat er reeds lange tijd al een koopovereenkomst was geregeld met de Coop-eigenaar, zonder dat de raadsleden van de gemeente Ameland hiervan op de hoogte waren.

Over transparantie gesproken! 

Dus niet!

Dat is dan vragen om moeilijkheden, die dan ook tevoorschijn kwamen in de extra raadsvergadering van 3 april j.l.

Na de schorsing van de vergadering kreeg, i.p.v. de indiener van de motie, een wethouder het woord van de voorzitter.

Een vreemde en oneigenlijke gang van zaken, en de wethouder dient vervolgens direct z'n ontslag in, met andere woorden: hij stapt op.

Was het niet juister geweest dat het gehele college was opgestapt i.p.v. die ene wethouder?

Dit onder andere uit solidariteit met die ene wethouder die de laatste gehouden vergaderingen niet eens de woordvoerder inzake affaire 'DeHagen' was.

Niet alleen die ene wethouder, maar het gehele college moet wel op de hoogte zijn geweest over de 'duistere' stand van zaken betreffende 'De Hagen'.

Trouwens, hoe kan het ook bestaan dat een Gemeente Ameland, die de eilander dorpen wat autoluwer wil maken, zelf een parkeerterrein aan wil leggen midden in het dorp, terwijl op steenworp afstand een parkeerterrein aan de Jan Jacobsweg meestal leeg staat!

Hopelijk lossen de raadsleden de ontstane situatie op door tot aan de volgende verkiezingen zelf maar een gemeentelijk 'interim kabinet' te smeden om de gemeente Ameland draaiende te houden.

Dat lukt ze best!

Succes!

Jaap Bruin

Badweg 11

Hollum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *