RSS
Zoeken

Ingezonden: Ameland Gastvrij

Geplaatst op: 07 juni 2020 - Categorie: Ameland & Eilanden

HOLLUM - Tonnie Overdiep vindt dat er tegen volksverlakkerij moet worden opgetreden. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Ameland Gastvrij?

In een verschenen artikel op Persbureau Ameland wordt een creatieve manier van omgaan met de gemeentelijke toeristenbelasting door een aantal hotels op Ameland aan de kaak gesteld.

De gemeentelijke toeristenbelasting bedraagt momenteel € 1,59 per nacht. Het blijkt nu dat een aantal hotels deze toeristenbelasting wat ruimer interpreteert en laat variëren van € 3,00 tot zelfs € 4,85 per nacht! Als dekmantel worden administratiekosten e.d. aangevoerd, maar wel onder de noemer van toeristenbelasting.

De niets vermoedende gast wordt dus een rad voor de ogen gedraaid; er wordt reclame gemaakt met een lage prijs per kamer, terwijl na afloop een forse toeslag wordt berekend in de vorm van toeristenbelasting.

Gemeente noch VVV zeggen hier juridisch iets aan te kunnen doen. De Koninklijke Horeca Nederland afdeling Ameland zou hier daadkrachtig tegen op moeten treden, maar ja, een aantal bestuursleden staan zelf aan de wieg van deze volksverlakkerij…..

Nes,
Tonnie Overdiep

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?