Informatieavond stroomkabels windparken

DEN HAAG – Ten behoeve van twee windparken op de Noordzee streeft de regering naar de aanleg van stroomkabels van die toekomstige windparken naar de vaste wal. De kabels moeten in elk geval uitkomen bij de Eemshaven, maar waarlangs precies is nog onderwerp van inspraak en discussie. Er liggen acht alternatieve tracé’s voor.

Eén van de alternatieven is via de oostpunt van Ameland. Vandaar dat één van de vijf informatieavonden op Ameland plaatsvindt, in Ons Hol in Hollum. Dat is op dinsdagavond 28 juni, van half acht tot half tien ‘s avonds.

Acht mogelijke routes

Tijdens die avond wordt informatie gegeven over de acht mogelijke routes voor de kabels. Het Rijk wil weten waar ze rekening mee moet houden bij verder onderzoek naar de routes. Ook is er ruimte om vragen te stellen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Ameland

Wie wel geïnteresseerd is, maar niet naar de avond in Ons Hol kan komen, heeft vier andere mogelijkheden: dinsdag 21 juni in de IJsherberg in Dokkum, woensdag 22 juni van 20:00 – 22:00 uur in het Dorpshuis op Schiermonnikoog, donderdag 23 juni van 19:30 – 21:30 uur in de Sportkantine Meij in Uithuizermeeden en maandag 27 juni van 19:30 – 21:30 uur in het Dorpshuis Pieterburen in Pieterburen. De laatste informatieavond is op dinsdag 28 juni van 19:30 – 21:30 uur in Ontmoetingscentrum Ons Hol in Hollum op Ameland.

Dossier Aardgaswinning

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *