Informatieavond over de smartmeter

NES – Donderdag 8 maart is er een informatieavond over het proefproject Amelander Energiedata. De avond wordt georganiseerd door AEC en Liander. Het behelst een proef die zij gaan doen met energiedata voor particuliere huishoudens. Amelanders kunnen daar kosteloos aan deelnemen. Deelnemers krijgen dan in huis wat eenvoudige hardware die nodig is om hun energieverbruik van moment tot moment te volgen en met behulp van verschillende apps daar grip op te krijgen. De bescherming van energiedata is goed geregeld; de consument bepaalt zelf wie zijn of haar data kan inzien. In de toekomst zou je bijvoorbeeld kunnen bepalen dat je de data op wijkniveau deelt om energie onderling uit te wisselen.

De avond is in Hotel Hofker en om 19.15 uur staat de koffie klaar.

  • 8 maart 2018
  • Ameland Energiedata
  • Hotel Hofker
  • 19:30 uur

Amelander Energie Coöperatie

AEC gaat de slag met actuele data van de slimme meter om de Amelander consument meer inzicht te geven in het elektriciteitsverbruik en op die manier energie te besparen.

AEC vraagt uw speciale aandacht voor een informatieavond op donderdag 8 maart. Het onderwerp is een proefproject voor 50 deelnemers om energiedata zichtbaar te maken.

AEC geeft gratis apparatuur in bruikleen waarmee direct het stroomverbruik zichtbaar word. Ook word ingegaan op nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van energie data voor vraag en aanbod sturing om pieken uit het net te halen.

Voor de eerste 50 deelnemers staat een leuke verrassing klaar.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *