Iepen Mienskipsfûns en Leeuwarden Fryslân 2018

LEEUWARDEN – Organisaties en inwoners met een goed initiatief om de leefbaarheid op hun eiland te verbeteren, kunnen vanaf 12 september tot en met 7 oktober weer subsidie aanvragen uit het Iepen Mienskipsfûns. Met deze subsidieregeling helpt de provincie Fryslân initiatieven uit de mienskip te realiseren. Wij organiseren van 30 augustus t/m 14 september inloopdagen op uw eiland  waar u  uw projectidee met een medewerker van Streekwerk Friese Waddeneilanden kunt bespreken. Zij kunnen u helpen uw plan sterker te maken, voordat u de subsidieaanvraag indient. Wilt u sparren met één van de platformleden die Gedeputeerde Staten adviseert over het toekennen van subsidie? Op www.streekwurk.frl/waddeneilanden vindt u een overzicht van de platformleden.

Voor meer informatie en het aanvragen van subsidie kunt u kijken op www.fryslan.frl/imf.

Leeuwarden-Fryslân 2018

Tijdens de inloopdagen kunt u ook vragen stellen over de mogelijkheden die Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa u te bieden heeft. We willen het jaar 2018 gebruiken om een verandering in Fryslân op gang te brengen. Cultuur als middel om van onze provincie een betere en mooiere plek te maken. Of dat nu economisch, cultureel of bijvoorbeeld sociaal is. Cultuur inzetten om problemen op te lossen, samen met de inwoners van Fryslân en in samenwerking met onze collega Europeanen. Heeft u een vraag, een goed idee, een mooi project of wilt u gewoon meedoen? Kom dan langs! Medewerker(s) van Leeuwarden-Fryslân 2018 kunnen u alles vertellen over kansen die deze belangrijke titel onze provincie te bieden heeft. 

Voor meer informatie kunt u alvast een kijkje nemen op www.2018.nl.

Waar en wanneer?

Op onderstaande tijden kunt u terecht in het gemeentehuis op uw eiland:

Ameland, 12 september, 11:00 tot 16:00 uuur

(medewerkers Leeuwarden-Fryslân 2018 tot 14:00 uur aanwezig)

U kunt vrijblijvend binnenlopen of alvast een afspraak maken om uw initiatief voor te leggen. Aanmelden kan via eilanden@fryslan.frl (graag met gewenst tijdstip) of door te bellen met 058-292 5812.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *