Iepen Mienskipfûns tweede ronde

HARLINGEN – Heb jer een goed projectidee voor het eiland?

Vanaf 4 mei kun je voor deze ronde een aanvraag indienen.

Wil je samen met anderen iets doen voor je eiland waarbijje kansen ziet om jouw eiland vooruit te helpen? Streekwerk Waddeneilanden is op zoek naar initiatiefrijke inwoners met goede ideeën!

De provincie Fryslân stelt met het Iepenmienskipsfûns voor 2015 2,5 miljoen euro beschikbaar voor de vijf werkgebieden van Streekwurk waaronder de Friese Waddeneilanden. Dit geld is bedoeld om de goede ideeën en initiatieven verder te helpen. Initiatieven die ervoor zorgen dat de leefbaarheid in Fryslân verbetert. Met andere woorden: Projecten die ervoor zorgen dat het goed leven en werken is op de eilanden en deze laten bruisen en bijdragen aan een goede toekomst. Het Iepenmienskipsfûns staat voor Iepen Mienskip. En is er voor iedereen, al zijn er natuurlijk wel een paar spelregels.

Denk bijvoorbeeld aan projecten op het gebied van vervoer,of projecten op het gebied van cultuur, duurzame energie, landschap en zorg. Het belangrijkste is dat je jouw idee niet alleen uitvoert, maar samen met anderen.Je kunt jouw idee voorbespreken met de medewerkers van Streekwerk Waddeneilanden. Zij denken met je mee en helpen bij de aanvraag. Projectbureau Streekwerk Waddeneilanden (tel. 058-2925812 / eilanden@fryslan.nl)

Ook kunt u uw idee voorleggen aan één van de platformleden op je eiland.

Voor Ameland zijn dat Will Bakema, Diana Metz-Brouwer, Jaap Boersma en Anne de Jong.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *