I Bianchi op Ameland

HOLLUM – Op zondag 16 maart om 15.00 uur treedt in de Herenwegkerk het koor I Bianchi uit Nijmegen op.

De zangers staan onder leiding van Jan Pieter Zwart.

I Bianchi is gespecialiseerd in meerstemmige a capella koormuziek uit de periode 1150-1450. De naam is ontleend aan de lekenbeweging I Bianchi: mannen, vrouwen en kinderen liepen in 1399 zingend rond in Italië, gehuld in witte pijen, hoewel ze geen kloosterlingen waren.

Hun boodschap van Misericordia et Pax (erbarmen en vrede), hun roep om het beëindigen van vendetta’s en het vrijlaten van politieke gevangenen, misstaat ook vandaag de dag niet.

In die traditie voert het koor meerstemmige middeleeuwse muziek uit, zowel werelds als geestelijk, ook zonder de ascetische ernst van de kloosters. Het muzikale weefsel komt tot zijn recht, van kunstige isoritmische misdelen tot vrolijke volkse of hoofse drinkliederen.

De toegang is gratis, wel is er bij de uitgang een collecte.

Het concert wordt georganiseerd door de Cultuurcommissie Federatie Doopsgezind-Gereformeerd Ameland, bestaande uit Baukje van der Meer, Barbara Hofker, Jaap de Boer en Giel van Leerzem.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *