“Horizontoer houdt de vaart er in!” 

Horizontoer, hèt varende muziek- en theaterfestival, hijst haar zeilen na 4 jaar afwezigheid en vaart in augustus 2024 weer langs de Wadden.  

Horizontoer biedt dan voor de 31e keer een podium voor gevestigd en opkomend talent in de muziek en (straat)theater en neemt deze mee naar de Wadden eilanden. Aan boord van de “bruine vloot” varen artiesten, vakantiegangers en organisatie mee. Een unieke “backstage” belevenis voor de vakantieganger, met het unieke Waddengebied als decor.  

Na de laatste editie in 2019, lag de Horizontoervloot 4 jaar voor de kade, maar maakt nu een doorstart in 2024, dankzij de inzet van een nieuwe groep enthousiaste vrijwilligers “aan de wal’ en vrijwilligers op de eilanden. Er heerst veel enthousiasme bij horecaondernemers op Terschelling en Ameland, die hun locaties weer openstellen om te dienen als podium voor gratis optredens en maken het op deze manier mogelijk dat het festival weer door kan gaan.  

Dit unieke festival is een feest voor gasten op de eilanden, de eilanders en voor degenen die mee aan boord gaan. Het festival kenmerkt zich als kleinschalig, intiem, divers, verbindend en duurzaam, met een grote liefde voor de Wadden.  

Horizontoer scheept in op zondag de 4e augustus met een kick-off programma in Harlingen en strijkt neer op maandag 5 en dinsdag 6 augustus op Terschelling. Daarna zal de vloot op woensdag 7 augustus de haven van Nes op Ameland binnenvaren, voor een 2-daags programma. Op vrijdag de 9e vaart de vloot weer terug naar Harlingen. 

Horizontoer is nu in de fase van het werven van betalende vakantiegangers die het leuk vinden om 5 dagen mee te varen, om zo het festival voor en achter de schermen mee te maken. Ook is de organisatie bezig met het werven van muzikanten en (straat)theater acts voor een diverse programmering. In 2024 gaat de organisatie weer voor een programma in balans tussen meer bekende en nieuwe artiesten, bands, muziekstijlen, singer songwriters en straattheater acts.  

Horizontoer drijft op donaties en onbetaalde vrijwilligers.  Als stichting met een Culturele ANBI status, zijn donaties aan Horizontoer zowel voor bedrijf als particulier volledig aftrekbaar bij de Belastingdienst.   

Kijk op www.horizontoer.nl voor meer info over meegaan als vakantieganger, artiest of vrijwilliger of samenwerking en vriend worden van Horizontoer, door een donatie te doen.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 500

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *