Hoe werkt het SAP Business One systeem?

– IM –  SAP Business One is een ERP-pakket dat geliefd is bij midden- en kleinbedrijven. Maar wat houdt het precies in? En waarom is het zo’n fijne keuze? Hier vind je de belangrijkste informatie op een rij.

Wat is SAP Business One precies?

SAP Business One is een ERP-systeem (voluit Enterprise Resource Planning). Het is een totaaloplossing. Je verzamelt alle afdelingen en werkprocessen in één systeem. In feite vervangt het alle softwareprogramma’s die los van elkaar gebruikt worden door diverse afdelingen. Dat zorgt voor:

 • Een gestroomlijnd bedrijf.
 • Betere samenwerking tussen alle afdelingen.
 • Minder fouten.

SAP Business One bied je een (zeer uitgebreid) basissysteem dat je zelf kan inrichten. Zo kan je het eenvoudig aanpassen aan jouw bedrijf.

Zijn de standaard functies van het systeem niet toereikend? Dan kan je het uitbreiden met add-ons en maatwerk. Zo krijg je een systeem op maat, terwijl je ook alle voordelen van een wereldwijd gebruikt systeem hebt.

Welke voordelen biedt het SAP Business One systeem jouw bedrijf?

SAP Business One is bij vele bedrijven geliefd. Waarom? Hier vind je de belangrijkste voordelen op een rij.

1. Overzicht

Met SAP Business One beheer je alle processen met één platform. Weg met losse softwaresystemen, excelsheets en ingewikkelde koppelingen. Vanaf nu heb je overal optimale toegang en optimaal overzicht.

2. Internationaal toepasbaar

Het wordt in meer dan 170 landen gebruikt en je kan kiezen uit meer dan 30 talen. Als jouw business ook internationaal is, is dit dus een goede keus.

3. Gestandariseerd maatwerk

SAP Business One is geen dichtgetimmerd systeem. Het ERP-pakket is helemaal op maat te maken. Zo profiteer je van maatwerk, zonder het enorme prijskaartje dat daarbij hoort.

4. Uiterst flexibel

Je kan niet alleen extra’s toevoegen, de standaard onderdelen van het systeem zelf kan je ook naar wens aanpassen. Je kan bijvoorbeeld zelf benamingen veranderen en velden en knoppen maken.

Betrokken partner

Je kiest zelf een lokale partner. Zo heb je persoonlijke ondersteuning van iemand waar je bedrijf niet slechts een nummertje is. Logres is een betrokken partner met zo’n 30 jaar ervaring met het implementeren van ERP-systemen bij groothandels en in de procesindustrie. 

Welke functies bevat SAP Business One?

SAP Business One is een totaaloplossing. In het standaardpakket zitten onder andere modules voor:

 • Inkoop
 • Voorraadbeheer
 • Productie
 • Distributie
 • Verkoop
 • Klantcontact
 • (Management) administratie
 • Projectmanagement
 • Boekhouding


– Ingezonden Mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *