Hij is er! Deeltje twee!

HOLLUM – Deeltje twee uit de serie ‘Ameland in…’ is vers van de pers. De gebeurtenissen op en rond het eiland in dit kijk- en bewaarboek maken deze editie tot een waardevol geschenk. Het is een uitgave waarin Ameland en de Amelanders de hoofdrol spelen.

Het jaar 2009 is door de uitgever uitgeroepen tot het Jaar van de Bultrug. De walvis die in oktober op het strand van het Zuidwest belandde en die daar ter plekke werd ontleed, was van een grote nieuwswaarde voor het eiland.

Maar er waren meer nieuwsfeiten die 2009 tot een gedenkwaardig jaar hebben gemaakt.

De boorplannen van de NAM, de kwallen in de Kunstmaand, de buizerd op de camping, MadNes met de surfplanken, containers in zee en balletjes op strand, de Waddenzee die werelderfgoed werd, Koninginnedag met optocht en musea die heropenden.

Aan het boek werkten vele Amelanders en Amelandliefhebbers mee door hun foto’s beschikbaar te stellen. Onder andere Jan van Os, Jantina Scheltema, Nanne Nicolai, Dirk Visser en Martha Appelman leverden foto’s voor dit fraaie werk. Sietske van der Meij laat Antje & Betje opdraven in haar droogkomische strips over de twee zussen.

Het boek kost € 22,50. Bij verzending komen daar € 3,50 verzendkosten overheen.
Via het contactformulier is het boek te bestellen en het is af te halen op O.P. Lapstraat 7 in Hollum.
Deel 1, Ameland in 2008, is nog bij de uitgever te bestellen of af te halen op O.P.Lapstraat 7 in Hollum. Dit eerste deel kost € 19,95.

Verder is Ameland in 2009 te verkrijgen bij boekhandel Van den Brink in Nes, boekhandel De Hoge Stoep in Hollum bij de VVV Ameland winkel in Nes.

ISBN 978-90-79945-03-0

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *