Het Uur van de Wolf: De Reuzen

HILVERSUM – In de zomer van 2018 trokken ze onder de ogen van honderdduizenden toeschouwers door de straten van Leeuwarden: de reusachtige marionetten van het Franse theatergezelschap Royal de Luxe. De documentaire De Reuzen vertelt het verhaal van artistiek leider Jean-Luc Courcoult, die deze droom op allerlei plaatsen in de wereld weet te realiseren. Hij ontwikkelt met zijn multidisciplinaire team van theatermakers en technici een imponerende straatvoorstelling. De reuzen van epische proporties kunnen zich door middel van touwen, machines en menselijke spierkracht voortbewegen en lijken zo echt tot leven te komen. 

De fascinerende gevaartes, de toewijding van het team, de charismatische hoofdpersoon, de ondersteunende muziek en talloze publieksshots maken ‘De Reuzen’ tot een visueel aantrekkelijke en inspirerende documentaire.

Originele titel: Royal de Luxe – le film

Uitzending: zaterdag 15 februari, 23.05 uur bij de NTR op NPO 2

de filmbeelden hieronder zijn van de Reuzen op 18 augustus 2018, in Leeuwarden als onderdeel van LF2018

lees hier meer over Royal de Luxe en de Reuzen

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *