Het Cultuurfonds Fryslân investeert 110.000 euro in cultuur- en natuurprojecten

Het Cultuurfonds Fryslân heeft in het tweede kwartaal van 2024 voor 110.000 euro geïnvesteerd in 37 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie Fryslân.

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor de meest uiteenlopende kunst-, cultuur-, en natuurprojecten. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Aanvragers kunnen eenvoudig een quickscan doen om te kijken of hun project in aanmerking komt via www.cultuurfonds.nl/quickscan.

Hieronder lichten we enkele opvallende projecten toe, waar het bestuur deze keer van onder de indruk was. De volledige lijst met toekenningen uit deze eerste ronde is te vinden in de bijlage.

Theatervoorstelling Morphosis

Stichting Draaijer&DeVries ontvangt 5.000 euro voor de voorstelling Morphosis. Morphosis is een muzikale, beeldende en poëtische theatervoorstelling die de hedendaagse queeremancipatie onderzoekt en de schaamte probeert te ontmantelen.

Publicatie Gasten in Gaasterland

Uitgeverij Louise ontvangt 1.500 euro voor de publicatie Gasten in Gaasterland. In de publicatie beschrijft auteur Kees Bangma het verblijf van de geïnterneerde Belgische militairen in Gaasterland tijdens de Eerste Wereldoorlog. De bijdrage wordt geleverd uit het Willem en Roos Derks Fonds.

Festival Chimaera Trio

Stichting Chimaera Trio ontvangt 1.250 euro voor het festival Chimaera. Het klassiek kamermuziekfestival vindt plaats op verschillende locaties op Vlieland van 14 tot met 18 augustus. De bijdrage wordt geleverd uit Louwe Kooijmans Van der Sluijs Fonds.

Foto (C): Foppe Schut (www.foppeschut.nl)

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 837

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *