Hervormde kerk Nes gaat dicht

Geplaatst op: 05 december 2022 - Categorie: Alles & Algemeen

Hervormde kerk gaat dicht

NES – De hervormde kerk in Nes gaat dicht, maar eerst gaan de deuren nog open. Het kerkgebouw aan het Kerkplein krijgt volgend jaar een nieuwe functie. De Hervormde Gemeente Ameland heeft besloten de kerk te verkopen. Daarom worden in december de deuren open gezet zodat iedereen nog één keer kan zien hoe het gebouw er nu van binnen uitziet.

Organisator Dieke Frantzen: "Nu het verdrietige besluit genomen is om de kerk te sluiten is het belangrijk stil te staan bij hetgeen in dit kerkgebouw heeft plaats gevonden. Lief en leed is hier gedeeld. We hebben een tentoonstelling samengesteld, die goed weergeeft dat hier kerkdiensten hebben plaatsgevonden, maar ook dat er gedoopt, getrouwd en begraven is. Gemeenteleden, mensen van Ameland en van de wal hebben foto’s en verhalen gestuurd. U zult een mooi beeld aantreffen rond een aantal thema’s, zoals doop, trouwen, avondmaalviering, orgel, de diaconie en niet vergeten de zondagsschool."

Op 18 december wordt er nog één keer een dienst gehouden in de kerk. Dominee Sijbrand Alblas: "Tijdens deze dienst danken we voor de periode dat we deze kerk mochten gebruiken. Sinds 1720 staat op deze plek al een kerkgebouw. We halen tijdens de dienst dan ook enkele mooie herinneringen op. Natuurlijk nemen we afscheid met pijn in het hart, maar we hopen dat het een passende nieuwe bestemming krijgt."

De kerk is geopend op 8, 9, 10, 15 en 16 december van 13.30 uur tot 16.30 uur. De dankdienst voor het gebruik van het gebouw is op zondag 18 december om 11.00 uur. 

→ in Serie 1 van Ameland Huuskes is een van de bouwplaatjes de hervormde aan het Kerkplein in Nes. Te koop voor 3 euro bij Enjoy Books en bij de uitgeverij op Westerlaan 8. Bel 06 23 218 213.

 

Hervormde kerk NesHervormde kerk Nes

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?