Hervormde Gemeente Ameland op TV

HOLLUM – Vanaf zondag 9 februari komt Ameland drie weken achter elkaar op televisie. Het eiland, de hervormde gemeente en pioniersplek De Plaats zijn in beeld gebracht voor het programma 'Zie je zondag'.

De eerste aflevering gaat over het eilandleven. Oene de Vries vertelt over de paardenreddingsboot en over het ‘Daalders Plakje’. Hennie van Tuinen heeft het over de kracht die de gemeenschap haar gaf toen ze ziek werd.

De tweede aflevering gaat over de rust die op het eiland te vinden is. Elisabeth de Baat vertelt wat het eiland voor haar betekent. Ook koster Fokke Polet kan meepraten over de schoonheid van de natuurlijke elementen. Daarin ervaart hij iets van God.

De derde aflevering gaat over de toekomst van de kerk op het eiland. Te zien is hoe Johan en Liesbeth Dul hun passie voor God en muziek delen in De Plaats. Ook Hanneke Wansink is actief in de kerk en in De Plaats. We zien hoe zij leiding geeft aan de tieners van Rock Solid.

De afleveringen zijn te zien op zondag 9, 16 en 23 februari om 9.20 uur op NPO2 en anders op NPO Start.

Bron: Hervormde Gemeente Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *