Herstel Feugelpôlle vastgelegd op doek

BALLUM – Sies Krap, projectleider van het Klimaatbufferproject overhandigde namens Staatsbosbeheer, een schilderij aan wethouder Nico Oud, voorzitter van de stuurgroep Klimaatbuffer Zuidwest Ameland. Het kunstwerk, dat op 4 juni op de dijk werd vervaardigd door de vertegenwoordigers van de betrokken organisaties, heeft een prominente plek in het gemeentehuis in Ballum gekregen, waar de bezoekers eens te meer stil kunnen staan bij het herstel van de Feugelpôlle. Het schilderij heet: ‘De Feugelpôlle behouden is een kunst,’ en is geïnspireerd op het Klimaatbufferproject Zuidwest Ameland

Ondanks de experimentele aanpak van het Klimaatbufferproject is het zeker een voorbeeldproject binnen het Waddengebied en andere delen van de Nederlandse kust. De werkzaamheden zijn in augustus gestart. Er wordt tot eind september gewerkt aan het aanbrengen van een kleidam met kleischelpen en het plaatsen van rijsdammen. Vervolgens wordt de kwelder even met rust gelaten tot het voorjaar van 2013; dan worden er nog schelpdieren aangebracht in de buurt van de stortstenendam. Daarna houden we de kwelder continu in de gaten hoe deze zich gaat ontwikkelen. Om uiteindelijk voor nu en in de toekomst veel te leren van dit technische ‘natuurkunstwerk’.

>>> lees hier over de Feugelpôlle op AmelandBalk

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *