Herinneringen uit de eerste jaren na de oorlog door Ameland Vertel!

NES – Nu veel van de festiviteiten in het kader van ‘75 jaar bevrijding’ live helaas niet door kunnen gaan, zendt Lokale Omroep Ameland iedere zondagmiddag in mei een aflevering van een serie oorlogsverhalen uit. De verhalen worden verteld door leden van ‘Ameland Vertel!’ Ze gaan over de Tweede Wereldoorlog op Ameland, de bevrijding en de eerste naoorlogse jaren. Alle verhalen zijn gebaseerd op herinneringen van Amelanders die de oorlog hebben meegemaakt. De verhalen gaan onder meer over kinderen uit het westen van het land die in Amelander gezinnen werden ondergebracht, jeugdherinneringen van Ids Polet en Lise de Boer, de ondergang van een schip dat kon worden naverteld door Simon Elgersma en hoe het leven kort na de oorlog was.

De verhalen zijn op zondagmiddagen te beluisteren op de LOA direct na het nieuws van 3 uur. Het laatste verhaal wordt uitgezonden op zondag 7 juni, een dag na de datum waarop het 75 jaar geleden is dat het D-Day was en vier dagen nadat Ameland werd bevrijd.

  • 3 mei: Jeanet de Jong – Lenie, een meisje uit Amsterdam op Ameland
  • 10 mei: Gerry Oud – Herinneringen aan de oorlog van Lise de Boer
  • 17 mei: Joke Mosterman – De ondergang van het schip ‘Poelau Roebiah’ 
  • 24 mei: Pieter Jan Borsch – Ina uit Schiedam, die in januari 1945 naar Ameland komt
  • 31 mei: Aukje van Dijk – Het laatste oorlogsjaar en de bevrijding, herinneringen van Ids Polet
  • 7 juni: Selma Dubbeld – Herinneringen uit de eerste jaren na de oorlog


LOA te beluisteren op Ameland 89.4 FM en via de Kabel op Ameland 105.80 FM. Voor luisteren via Internet is de app Lokale Omroep Ameland te downloaden. Digitaal te beluisteren via Digitaal Net KabelNoord, kanaal 837 en achter Kabelkrant kanaal 21.

Dossier Corona

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *