Hendrik Engels kampioen Ameland

BUREN – Hendrik Engels wint het tiende Open Amelander Kampioenschap Driebanden, waarvoor werd gestreden in De Boeg te Buren. Het toernooi werd over drie dagen gespeeld; de start was op vrijdagavond. Aan het toernooi deden ruim 120 biljarters mee uit geheel Nederland.

Het toernooi telt ook mee voor de Kramers Cup, een kampioenswedstrijd in Friesland. Het open Amelander Driebandentoernooi is het grootste biljarttoernooi van Friesland.

Engels speelde de finale tegen René Berg uit Hoogezand, die met het zilver van het eiland vertrok. De eerste prijs, een geldbedrag, doneert de winnaars aan de biljartsport op Ameland; hij wil daar een computerprogramma van kopen, dat tijdens de toernooien gebruikt kan worden en de organisatie een hoop werk uit handen kan nemen.

Jozeph Molenaar uit Buren streed om het brons tegen Jan Viskil uit Santpoort, maar hij moest in deze speler zijn meerdere erkennen en eindigde naast het podium.

Er speelden twintig Amelanders mee in dit toernooi.

De stoot van de foto leverde in de finale-partij een prachtige carambole en luid applaus op.

>>> lees hier Biljartkampioen van Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *