Hemelsbrede strandovergangen

BALLUM – Gemeente Ameland, als eigenaar en beheerder van de strandovergangen, heeft weer onderhoud gepleegd. Dat gebeurt met enige regelmaat, zodat de strandovergangen begaanbaar blijven. Wandelend publiek constateert dat er op sommige plekken wel wat erg grof te werk wordt gegaan. Duintopjes worden geplet, de overgang die een paar meter breed was is verbreed tot een meter of zes en er wordt veel zand in de duinen, bovenop struweel en helm geschoven. Moet dat nu zo? vroeg PA namens de bezorgde wandelaars aan de gemeente. Tevens maakte Ameland Vandaag een rondje langs de grote strandovergangen en laat in een filmpje de actuele stand van zaken zien.

De verantwoordelijke personen binnen de gemeente gaan het geschuif met zand van de overgangen intern en met Rijkswaterstaat bespreken, laat de gemeentelijke woordvoerder weten. “Dit stond al gepland voor februari.” Een aantal overgangen zal echter relatief breed moeten blijven, zegt de gemeente. “Anders stuiven ze in een weekend weer dicht.” De bandensporen zijn van een shovel. Dit soort sporen zijn niet vermijden, zegt de gemeente nog. Net als takkenschermen is het een teken van menselijk handelen langs de kust. Gemeente tot slot: “Wel gaan we onderzoeken of er op een aantal plaatsen een natuurlijkere uitstraling mogelijk is.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *