Heleen Engels in het gemeentehuis

BALLUM – Heleen Engels exposeert vanaf vandaag in het gemeentehuis te Ballum. Engels, geboren en opgegroeid op Ameland, heeft in Groningen de studie vormgeving en communicatie gevolgd met als afstudeerrichting Illustratie.

Na stageopdrachten voor onder meer Red, bookazine Duf, Carp en Maki Maki, is ze afgestudeerd met het project ‘een ogenblik verwondering.’ Ze is nu werkzaam als freelance illustrator in Utrecht.

"Mijn inspiratiebronnen zijn o.a. vreemde mensen en niet zo vreemde mensen, een geluid, een blik, kleine onopvallende dingen of gebeurtenissen. stilte en leegte zijn belangrijk in mijn werk. Door het weglaten van lijnen en het isoleren van vormen ontstaat er zoveel nieuws."

In Ballum hangen haar tekeningen over Ameland, samen met pastel tekeningen van landschappen en tekeningen van auto's door Frans Hage.

>>> bekijk hier meer aankondigingen van tentoonstellingen op Ameland, te vinden via de T van Tentoonstellingen op de Links-pagina

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *