Heldenrol Reinier Smit ondanks verlies tegen Dronrijp

DRONRYP – Geel Wit heeft het uitduel tegen koploper Dronrijp met 3-0 verloren. De Amelanders hielden lang stand. Er was een strafschop voor nodig om de score te openen. Na een uur spelen haalde Johan Kolk Hidde van der Wal onderuit, waarna Noa van Gils vanaf elf meter Reinier Smit de verkeerde kant opstuurde: 1-0.

Het duurde tot de slotfase eer Dronrijp zeker was van zijn zaak. Drie minuten voor het einde scoorde Bauke Idsardi de tweede en vlak voor het eindsignaal scoorde Rowan Langedijk de mooiste treffer van de middag.

De overwinning kwam terecht bij het team dat er het meeste recht op had. Dronrijp was in het eerste half uur van de wedstrijd dwingend en Geel Wit slaagde er niet in daar onder uit te voetballen. De bezoekers speelden slordig. Dat resulteerde in een stuk of vijf kansen, maar die gingen er allemaal niet in omdat Reinier Smit met prachtige reddingen zijn team op de been hield.

Door omzettingen (met een debuut voor Ross Baars) kwam Geel Wit na de rust zowaar tot enkele kansjes. De beste was voor Jordi Metz, maar zijn schot was een eenvoudige prooi voor de doelman van Dronrijp. Ook in de tweede helft waren de beste mogelijkheden voor Dronrijp en waren het met name Johan Kolk en Sander Graafsma die erger voor de eilanders voorkwamen.

Opstelling: Reinier Smit; Johan Kolk, Theo Molenaar, Jordi Metz, Adrian van Seventer (Ross Baars, 40); Christian Molenaar, Sander Graafsma, Jan Ytsma (Robin Kooiker, 87); Bente Bonthuis, Micha Metz, Cor de Boer (Robin Metz, 73).