Hardlopen over het schoonste strand van Nederland

AMELAND – Zaterdag 15 december organiseert SV Friesland met de stichting Sportpromotie Ameland (SPA) de Ameland Adventure Run. Het gevarieerde parcours gaat door de bossen, de duinen, het strand en de kwelders. Deze week heeft de organisatie de 1.500ste deelnemer ingeschreven en heeft SV Friesland besloten de inschrijving zaterdag 27 oktober te sluiten.
De halve marathon op Ameland is vooral een uitdaging voor de recreatieve hardloper. De atleten genieten van hun sport en tegelijkertijd van de afwisselende natuur die het waddeneiland biedt. De meeste grote loopevenementen zijn stadsmarathons met een zo vlak en zo beschut mogelijke route waar snelle tijden mogelijk zijn. De Adventure Run is alles behalve een stadsloop en voert de deelnemers de eerste 5 km door bos en duin, met enkele pittige klimmetjes. Daarna worden de deelnemers het Noordzeestrand opgestuurd, dat begin oktober door Stichting Nederland Schoon als schoonste strand is betiteld. Na 7 km strand loopt het parcours langs de kwelders en langs de dijk van de Waddenzee terug naar de finish in Nes.
Op dit moment hebben 40 Amelanders zich aangemeld voor hun thuiswedstrijd. Ook meer dan 30 Duitse toeristen komen in Adventstijd naar Ameland om deel te nemen. Met 120 SV Frieslandleden aan de start is de organiserende vereniging uit St.Jacobiparochie de hofleverancier van de Adventure Run.
Bron: SV Friesland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *