GYM Academy Dokkum scoort goed

TER APEL – De acro duo’s van GYM Academy Dokkum mochten zich zaterdag 21 januari presenteren in Ter Apel tijdens de eerste plaatsingswedstrijd voor de C lijn. In het C niveau laten acroteams niet één, maar twee oefeningen zien: een balans- en tempo-oefening. Van GYM Academy Dokkum doen drie duo’s mee. Flore Postma (Dokkum) en Charissa de Vries (Damwoude) doen mee in de C junioren, net als Linda van der Bijl (Twijzelerheide) en Britt Metz (Ameland). Mellanie Mertens (Wouterswoude) en Eva Kienstra (Ameland) doen mee in een leeftijdscategorie hoger: de C senioren.

Tijdens de balansoefening laten de teams elementen zien waar controle voor nodig is, aangezien je een element een aantal seconden vasthoudt. Het vraagt vertrouwen in het team. Alle drie de teams hebben hierbij strakke elementen laten zien, waaronder een moeilijk element: de handstand. Tijdens de tempo-oefeningen vliegen de bovenpartners door de lucht met de salto’s.

Tijdens deze eerste plaatsingswedstrijd proberen de teams zich te plaatsen voor de halve finale. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten ze 45 punten zien te halen. Linda en Britt hebben tijdens hun twee vrolijke oefeningen laten zien dat ze goed op elkaar ingespeeld zijn en veel vooruitgang hebben geboekt. Met een glimlach van oor tot oor mochten ze tijdens de prijsuitreiking de zilveren medaille omhangen. Clubgenootjes Flore en Charissa doen mee in dezelfde categorie. Zij laten een expressieve en strakke oefening zien. Ze kregen er goud voor. Mellanie en Eva mochten het opnemen tegen negen andere C senioren duo’s. Met moeilijke elementen in zowel hun balans- en tempo-oefening hebben ze laten zien wat ze in huis hebben. Met hun goede expressies tijdens beide oefeningen scoren ze hoge cijfers. Met een eindscore van 46,8 punten hebben zij de limiet ruim gehaald en kregen ook goud om de nek. Alle teams kijken terug op een goede wedstrijd en kunnen zich nu voorbereiden voor de tweede plaatsingswedstrijd op 11 februari.

Bron GYM Academy Dokkum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *