Groepsaccommodaties verduurzamen dankzij subsidieregeling

Geplaatst op: 08 februari 2023 - Categorie: Alles & Algemeen

Groepen Friesland

LEEUWARDEN - De nieuwe regeling voor het verduurzamen van groepsaccommodaties in Frysla^n is het vervolg op de steun die tijdens de coronacrisis aan de sector werd aangeboden. Eigenaren van een groepsaccommodatie binnen de provincie Friesland, die hun accommodatie willen verduurzamen kunnen de subsidie aanvragen. In totaal is € 540.000,-- beschikbaar.

Tot stand komen subsidieregeling
Brancheorganisatie Groepen Friesland heeft in samenwerking met de provincie Frysla^n de regeling tot stand gebracht. Uitgangspunt was de wens om de sector structureel te verduurzamen en te zorgen voor een meer gelijkmatige spreiding van toeristische bezoeken over het jaar. Het verduurzamen van groepsaccommodaties is kostbaar, zeker omdat veel accommodaties zijn gevestigd in oude boerderijen. Deze subsidieregeling vormt een tegemoetkoming in de investeringskosten.

Reactie van Groepen Friesland
"Wij zijn blij dat we als brancheorganisatie Groepen Friesland een belangrijke rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van deze regeling", zegt Sybren, voorzitter van de vereniging en eigenaar van Gouden Plakje. "Groepsaccommodaties zijn van grote waarde voor het toeristische aanbod in Frysla^n en met deze regeling hopen wij de ondernemers te helpen om weer een solide basis te leggen voor de toekomst."

Hij benadrukt dat de subsidie beschikbaar is voor alle groepsaccommodaties in Friesland.

Subsidiebedrag
Het maximaal beschikbare bedrag per onderneming is vastgesteld op € 10.000,--. De regeling loopt tot en met 31 december 2023. Groepen Friesland gaat de komende tijd aan de slag om de eigenaren van groepsaccommodaties te attenderen op deze subsidie.

Jaap, penningmeester en eigenaar van de Weyde Blick, verklaart: "Dit is fantastisch nieuws voor de groepsaccommodaties in Frysla^n. Door de hoge gasprijzen is het juist nu extra belangrijk om in duurzaamheid te investeren en deze subsidieregeling maakt dat mogelijk. Ik ben trots op wat we samen met de provincie Frysla^n hebben bereikt."

Groepen Friesland bedankt de provincie voor de mooie samenwerking waardoor deze regeling tot stand is gebracht.

Interesse?
Voor meer informatie over deze subsidieregeling verwijzen wij naar Groepen Friesland, eensamenwerkingsverband van 19 Friese recreatieondernemers die 35 groepsaccommodaties beheren. https://www.groepenfriesland.com/verduurzamen
Bron Groepen Friesland

 

Relevante dossiers: Ondernemend
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?