Grandioze actie Ameland voor SR

AMELAND – Ameland organiseert een grandioze actie voor Serious Request. Op het Kerkplein in Nes komt een Amelander Glazen Huis, waar de Lokale Omroep Ameland van 12 t/m 15 december verzoekplaatjes draait. Vanuit diverse hoeken worden acties georganiseerd om geld op te halen voor Serious Request. Al het geld gaat naar het grote Glazen Huis op het Wilhelminaplein in Leeuwarden en Ameland wil al het geld dat op Ameland is opgehaald bundelen en naar Leeuwarden brengen.

De gemeente verkoopt hout voor Serious Request, de molens maken mosterd voor SR, de scholen hebben al diverse acties gehouden en zij gaan nog dansen voor Serious Request.

Imca en Albert

Op vrijdag 20 december wordt de totale opbrengst van het Glazen Huis Ameland aangeboden aan de dj’s van 3FM Serious Request in Leeuwarden. Het totaalbedrag van alle acties op Ameland wordt op een feestelijke wijze overhandigd op het Wilhelminaplein. Burgemeester Albert de Hoop en Imca Marina zullen verlicht door de vuurtoren en gesteund door de klanken van Amelander muzikanten de cheque overhandiging. Ameland rekent daarbij dat ze een heel goede beurt gaan maken met de feestelijke overhandiging en zeker ook met het totaalbedrag.

Ga mee naar het Wilhelminaplein

Belangstellenden kunnen op 20 december mee naar Leeuwarden om deze unieke belevenis mee te maken. Voor een bedrag van € 25,00 kan je een ticket kopen waarbij de opbrengst natuurlijk geheel ten goede komt aan de actie van het Glazen Huis Ameland. Dit ticket, te koop bij het Glazen Huis Ameland op het Kerkplein, geeft recht op vervoer met een speciale bus naar Leeuwarden, retour naar de pier met de bus en de terugvaart met de Robbenboot. Consumpties zijn voor eigen rekening. Het is de bedoeling dat we met elkaar de 16.30 uur boot van Wagenborg nemen vanaf Ameland.

Adventurerun

Het idee van de actie Glazen Huis Ameland, geïnitieerd door Lokale omroep Ameland en Dorpsbelang Nes, is ontstaan rondom de jubileumeditie van de Ameland Adventurerun en vindt ook plaats in het weekeinde van 14 december. De sporters van het eiland gaan op passende wijze de cheque van Ameland naar Leeuwarden brengen en daarbij Sporteiland Ameland promoten.

Estafetteloop van Vuurtoren naar Oldehove

Op 20 december om 15:00 uur start daarom een estafetteloop van Vuurtoren naar Oldehove. Ongeveer 20 lopers gaan in estafettevorm de cheque naar Leeuwarden brengen waar deze, opgewacht door alle ander belangstellenden, wordt overgedragen aan de burgemeester en Imca Marina.

Lopers en loop mee

De eerste enthousiaste lopers hebben zich al aangemeld om een deel van de route mee te lopen. De route van ongeveer 40 km zal verdeeld worden in etappes van ongeveer 4 km waarbij de lopers begeleid worden door een fietser, een volgbusje en de vuurtoren. Autobedrijf Metz heeft een personenbusje beschikbaar gesteld en Theo Faber rijdt met zijn wagen met Vuurtoren in de laadbak mee naar Leeuwarden. Natuurlijk ontbreken de fakkels en mutsen niet. Heb jij zin om mee te lopen? Stuur dan een mail naar casper@sportpromotie-ameland.nl of bel 0646351852.

Website

Bekijk ook de website van het Glazen Huis Ameland: www.glazenhuisameland.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *