Grachtenrace in Amsterdam

AMSTERDAM – Zaterdag 13 oktober reisden de Amelander roeiteams van Virgo en Claas Sipkes met de sloepen Virgo en Haal an Antje naar Amsterdam om de Grachtenrace te roeien. Het initiatief voor de wedstrijd in Amsterdam gaat uit van de Stichting roeisloepen Grachtentocht Amsterdam.
In de damessloep zaten: Mannie Anema als stuurvrouw en roeisters Françoise Baudion, Sietsche Atsma, Jellie Visser, Marian de Boer, Jellie de Vries en Jelleke Groenewold.
Team Virgo werd 28e in een deelnemersveld van 31 damesteams.
Ze roeiden 3 uur 27 minuten 28 seconden over het parcours in de grachten van de hoofdstad.
Het roeiteam van Claas Sipkes zat in de Haal an Antje met Folkert Jacob Smit als stuurman en Suzanne Rozema, Theodoor Kooiker, Ysbrand de Jong, Johan Metz, Steven Visser, Fransien Nagtegaal, Jack van Gammeren en André-Douwe de Vries aan de riemen.
Het team van Claas Sipkes werd 41e geworden in een deelnemersveld van 114 herenteams. Haal an Antje roeide 3 uur 6 min 45 seconden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *