Gezamenlijke viering Amelander kerken

BALLUM – Namens de gezamelijke kerken van Ameland nodigt dominee Sijbrand Alblas iedereen op het eiland uit voor het volgen van een dienst via een van de digitale kanalen of in Sint Clemenskerk aan de Kardinaal de Jongweg. Alblas: "‘Licht in het duister’ is het thema van de gezamenlijke viering van de Amelander kerken. Deze wordt op zondag 23 januari om 10.00 uur gehouden tijdens de week van gebed. Het is een thema dat goed past bij de onzekere tijd waarin wij leven. In de viering richten we ons op het licht dat in onze wereld gekomen is. We lezen over de ster van Bethlehem. Het is een teken van Gods trouw te midden van een donkere hemel. Ook de liederen gaan over dit licht.

De viering is voorbereid door de oecumenische werkgroep en wordt gehouden in de Rooms Katholieke kerk te Nes. Via de Facebookpagina van de Sint Clemenskerk Ameland, de Lokale Omroep Ameland en de tv-zender van de Kabelkrant is de dienst te volgen. U bent ook welkom in de kerk zelf. De collecte gaat naar het Nagyajta Project Klavertje 5 in Roemenië. Dit project wordt gedragen door een aantal kerken in de regio, namelijk Federatie DGA, Holwerd-Blije-Ternaard, Hallum en Stiens. Het is een thuiszorgproject wat ongeveer 80 hulpbehoevende ouderen ondersteunt. Door al uw hulp door de jaren heen kunnen thuiszorgwerksters deze ouderen bijstaan. Samen maken we het mogelijk om ook gebruiks- en verbruiksartikelen ter beschikking te stellen. En dat is voor hen onmisbaar.

Uw bijdrage kunt u overmaken via dit rekeningnummer: Rabobank NL64RABO0302019170 t.n.v. Diaconie Fed DG Ameland o.v.v. Klavertje 5. Hartelijk dank voor uw steun. In Nagyajta zegt men “Isten Aldjon. Dat betekent: God zegene je!

De gezamenlijke voorbereidingscommissie"

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *